Spring naar inhoud

Persoonlijke lening 10000 Euro

Persoonlijke lening 10000 Euro? Bij Tienduizend.nl kunt u persoonlijke leningen van 10000 Euro vergelijken. U zal al snel merken dat de mogelijkheden voor het aangaan van een persoonlijke lening van bijvoorbeeld 10.000 euro voor u waarschijnlijk groter zijn dan u vooraf wellicht had gedacht. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen zomaar een smak geld kan lenen, want in alle gevallen geldt dat een lening een bepaald financieel risico met zich meebrengt, en dat risico moet natuurlijk beheersbaar blijven. Wij werken daarom ook alleen maar samen met professionele financiële instellingen (banken) die een persoonlijke lening op een verantwoorde manier verstrekken.

Waarom een persoonlijke lening van 10000 Euro?

Persoonlijke lening 10000 EuroWaarom zou u een persoonlijke lening afsluiten? In eerste instantie is het antwoord op die vraag behoorlijk logisch. U wilt waarschijnlijk een aanschaf doen waarvoor u het geld niet zomaar los in uw zak hebt zitten. Een lening aangaan is dan een logische stap. Weet u van te voren precies hoeveel geld u nodig hebt, dan is een persoonlijke lening een goede optie, aangezien bij dit type lening de kosten die u aan rente kwijt bent, de looptijd van de lening en de hoogte van de maandelijkse aflossing vooraf worden vastgesteld. U weet dus exact waar u aan toe bent en u kunt dat natuurlijk meenemen in uw overwegingen om een bepaalde persoonlijke lening al dan niet af te sluiten. Een voorbeeld van een aanschaf waarbij een persoonlijke lening vaak uitkomst biedt is het kopen van een nieuwe auto.

Wat is een persoonlijke lening?

Voordat u via Tienduizend.nl een persoonlijke lening bij een bank afsluit is het natuurlijk wel zo handig dat u in grote lijnen weet wat een persoonlijke lening nu eigenlijk is. Een persoonlijke lening hoort (evenals een doorlopend krediet) bij de zogenaamde consumptieve kredieten. U koopt met behulp van een dergelijke lening dus consumptie- of gebruiksgoederen. Een auto of een meubelset is dus een consumptiegoed, een huis is dat bijvoorbeeld niet. Vandaar ook dat u voor de financiering van een woning een hypotheek afsluit en geen persoonlijke lening.

Rente betalen bij een Persoonlijke lening 10000 Euro

Een van de voordelen van een persoonlijke lening is de overzichtelijkheid bij het betalen van de rente. Die staat vast en fluctueert dus niet, zoals bij een doorlopend krediet wel het geval is. Bij de keuze voor een aanbieder van de lening is de hoogste van het rentepercentage dan ook een erg belangrijk onderdeel van de vergelijking. Hoe lager het rentepercentage hoe minder de lening u gaat kosten, op zich is dat een simpele rekensom. Vooral bij hogere leenbedragen moet u het verschil in rentepercentage tussen de verschillende aanbieders niet onderschatten: op een leenbedrag van bijvoorbeeld 10.000 euro met een looptijd van 60 maanden maakt een tiende van een procent aan het eind van het verhaal al een behoorlijk verschil met betrekking tot de totale kosten die de lening met zich meebrengt.

Looptijd van een persoonlijke lening

Hoewel het door veel mensen wel wordt gedacht is er geen standaard termijn vastgesteld voor de looptijd van een persoonlijke lening. De leningverstrekker en de consument mogen die termijn namelijk in gezamenlijk overleg afspreken. Overigens (en dat is een belangrijk detail!) mag de termijn in veel gevallen niet zomaar meer wijzigen op het moment dat de afspraken zijn gemaakt. Vervroegd aflossen is daarom niet bij alle aanbieders van de persoonlijke lening mogelijk. Ook komt het voor dat een leningverstrekker een “boete” eist wanneer er vervroegd wordt afgelost. Daar staat tegenover dat er ook een aantal aanbieders zijn die wél de mogelijkheid bieden om boetevrij eerder af te lossen. Wanneer de mogelijkheid om vervroegd af te lossen voor u een belangrijke voorwaarde is moet u dus bij het vergelijken van de leningaanbieders voldoende aandacht aan dit punt besteden. Een gebruikelijke aflossingstermijn bij een persoonlijke lening is 60 maanden, maar ook een aflossingstermijn van 36, 48 of 72 maanden is met de meeste bancaire instellingen prima overeen te komen.

Persoonlijke lening 10000 Euro? Vergelijk en vraag direct een gratis offerte aan.

AFM 10000 Euro Lenen